Bogdan Nedelcu

Bogdan Nedelcu (Bobo) este unul dintre cei mai apreciați tineri VJ din România. Lucrează în acest domeniul de 12 ani, timp în care a trecut prin toate etapele evoluției acestui sector în România. A studiat inginerie electrică și este absolvent al unui curs de video design realizat de Academia Teatrului La Scala din Milano.

În prezent este VJ și video designer pentru unii dintre cei mai cunoscuți artiști români: Smiley, ANDRA, Trupa Vunk, Irina Rimes, BUG Mafia, The Motans, Voltaj, VAMA sau Carla’s Dreams. Colaborează constant la show-rile mari ale artiștilor din România unde contribuie în mod constant la dezvoltarea unor noi concepte video și a unor noi soluții tehnice pentru implementarea acestora.

În paralel, a participat în calitate VJ la numeroase festivaluri și evenimente, printre care se numără Untold, Electric Castle, Neversea, Awake, Afterhills, Sunny Hill Festival – Kosovo,Europa FM Live pe Plajă, Creative Fest sau Green Sounds Festival, Cerbul de Aur dar și la finalele Eurovision România, din 2016, 2018 si 2019 

A activat, în același timp, în domeniul producției de spectacole de operă și musical, unde a fost video designer pentru prima producție românească a musicalului “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber (regia: Stephen Barlow), responsabil video pentru spectacolul “Oedipe”, unde a colaborat cu Valentina Carasco, regizor al grupului La Fura dels Baus și pentru spectacolul “Liliacul”, unde a lucrat alături de Vinicio Bordin, unul dintre cei mai cunoscuți video designeri italieni.

Alături de Vinicio Bordin, a participat în calitate de asistent la o serie de cursuri de formare profesională în domeniul video design-ului de spectacol, în cadrul unui proiect european realizat de Opera Națională București în colaborare cu Academia Teatrului la Scala din Milano.